Центриране

За нас

ДЕТСКА ГРАДИНА №10 СВЕТЛИНА е детско заведение на територията на град Стара Загора, ул. Проф. Митко Гогошев 37.

В детското заведение се извършва прием на деца от три до седем годишна възраст, разпределени в групи, формирани по възрастов признак. 216 малки палавници посещават детската градина, получавайки грижи, обич и всеотдайност .

Финансирането на детското заведение се осъществява с общински средства.

Колективът, зает в детското заведение се състои от квалифицирани педагози с богат, дългогодишен опит в работа с деца, защитили професионално-квалификационна степен.

Мисия

Основни приоритети в работата на колектива са качеството на детското обучение и възпитание, качествена подготовка за училище в позитивна образователна среда.

Педагогическият персонал на детското заведение работи за утвърждаване на детската градина като желана и обичана среда за развитие, възпитание и игри.

Възпитанието и обучението на децата се организира и провежда в съответствие с образователни изисквания на МОН и осигурява отлична подготовка за училище.

Децата се възпитават в грижа към земята, опазване на природата и любов към животните. Всички начинания, стремежи и вълнения срещат подкрепа и разбиране от педагозите.

ДЕТСКА ГРАДИНА №10 СВЕТЛИНА, Стара Загора се отличава с креативност, оригиналност и въобръжение, гарантирайки на своите малки възпитаници незабравимо детство.

Хармоничният режим на всяка възрастова група включва ежедневно образователни занимания, часове за игри на открито, занимания с изкуства, сън и хранения.

База

Материално-техническата база е пригодена за нуждите на децата във всички възрастови групи, възпитавани и обучавани в градината.

Детската градина разполага със собствена сграда, голям двор, оборудван с площадки за игра за малките палавници. Помещенията в градината са светли и просторни, уютно обзаведени.

ДЕТСКА ГРАДИНА №10 СВЕТЛИНА, Стара Загора е любимо място за малките палавници, център на творчество и сътрудничество между деца, родители и учители.