Центриране

За нас

ДГ 49 РАДОСТ е целодневна детска градина. Детското заведение е общинска собственост и се намира в кв. Дианабад. Функционира от 1980 година. През заведението са преминали над 1800 деца.

Дворът е богато озеленен, с множество дървета, с обособени детски площадки за всяка група. Простира се върху 11 дка площ и е в непосредствена близост до бул. Драган Цанков.

Прием

Заведението приема деца от 1 до 7 годишна възраст. Децата са разпределени в групи по възраст. Има яслени и предучилищни подготвителни групи. Всяка група разполага със слънчеви и просторни занимални, спални и тераси, уютно обзаведени и подходящо за възрастта на децата.

За децата се грижи екип от квалифицирани специалисти, помощен персонал и др. Педагогическият колектив се отличава с педагогически такт и хуманно отношение към децата. Има учители от основаването на детското заведение.

Още

Обучението по всички направления е съобразно държавните образователни изисквания на МОН. Децата изучават български език и литература,изобразително изкуство, музика, математика, и физкултура. Използват се детски енциклопедии, помощни учебни помагала на различни издателства и други.

Допълнителни дейности, които градината предлага по желание на родителите: английски език; фолклор, изобразително изкуство и футбол.