Центриране

За нас

За педагозите от нашия детски център всяко дете е пълноценна личност със свой характер, индивидуални особености и желания.

За това внимателното отношение, съчетано с професионализъм и безгранична любов към децата, е формулата за успешната ни работа.
В нашия детски център е предвидено всичко, за да могат децата от различни възрасти да си изберат предпочитани занимания, които най-пълно да покажат техните способности.

Нашите учители не просто обучават децата, но също така развиват личностните им качества, способността им да взимат решения и да отговарят за своите постъпки.

В ДЦ „Патешон“ може да потърсите професионална помощ от психолози и логопеди.

Услуги

Детска градина за деца от 3 до 5 години

За тази възрастова група е предвиден полудневен/целодневен престой. Това е идеалната алтернатива на детската градина.

В учебния процес са включени развиващи игри (за паметта, вниманието, логиката), изобразителна дейност (моделиране, апликация, рисуване), музика, игрова физкултура, упражнения за графомоториката, театрална дейност, четене на художествена литература. Ежедневно децата работят по образователните програми одобрени от МОН за покриване на ДОИ (държавни образователни изисквания).

Изучават английски език два пъти седмично и танцуват с професионален танцов педагог.. По време на разходките с децата се провеждат весели състезания и конкурси.

Предучилищна подготовка

За родителите на децата от 5 до 7 години на преден план стои въпросът за училищната готовност на детето.
Задачите на нашите педагози са да помогнат на детето да развие своите комуникативни и творчески умения, да обогати речта си, да развие, внимание, памет, въображение, воля и самостоятелно мислене.

Като посещава заниманията по подготовка за училище, детето се учи да работи в група, да приема учебна задача, предварително да си планира дейността и да се концентрира върху изпълнението ѝ.

Занималня за ученици

 • цялостна подготовка за училище;
 • квалифицирани педагози в помощ по всички предмети;
 • подготовка и самоподготовка по учебния материал за следващия ден;
 • допълнителна помощ за изучаваните в училище чужди езици;
 • формиране на позитивно отношение към учебния процес;
 • индивидуален подход към всеки ученик според неговите нужди
 • осигурен топъл обяд и подкрепителна закуска

ВОДЕНЕ И ВЗИМАНЕ НА ДЕЦАТА ОТ/ДО УЧИЛИЩЕ.

Лятна занималня

За лятната ваканция ДЦ Патешон предлага интересна програма с много игри, забавления на открито и закрито и много ползотворно прекарани часове, в които децата ще натрупат незабравими спомени от чудесни преживявания.

В лятната програма са включени много игри, забавления, танци, излети в околностите на Бургас, посещения на музеи и галерии и много други.

Децата ще ходят на плаж след 16:00, когато слънчевите лъчи не са вредни. Освен игрите и забавленията, в горещите часове на деня, в прохладните и уютни стаи на центъра, малки и големи работят върху своето усъвършенстване. Това е времето , в което съблюдаваме учениците да четат препоръчаните им от класните ръководители книги. Помагаме им да не забравят смятането и писането.

Танци

В Детски център Патешон едно от най-любимите занимания на децата са танците. С интересни хореографии, съобразени с възрастовите им умения, те се учат да танцуват съвременни и народни танци. Часовете се провеждат два пъти седмично.

Бебешон – курс за ранно детско развитие

Програмата за ранно развитие на детски център Патешон е насочена към интелектуалното, емоционалното и физическото развитие на бебето. В нея се приемат деца от 1 до 3 години. Групите се формират по възраст и се състоят от 5-6 деца. Заниманията се провеждат в присъствието на майките или придружаващи лица и се водят от психолог и логопед, два пъти в седмицата по 45 минути.

Езикови курсове

В дългогодишната си практика в обучението на деца по английски език нашите учители работят с утвърдени системи на “Oxford University Press”.
Методиките, прилагани в обучението, са съобразени с възрастовите особености на децата и включват интересни игри, песни, стихотворения.

По време на обучение децата усвояват богат набор от думи и изрази: от начални познания по граматика, до свободно писане и говорене, умение за водене на разговор на английски език във формална и неформална обстановка, опознаване на английската култура и традиц

Още

Психолог

 • Диагностика на развитието;
 • Консултативна помощ;
 • Диагностика на училищната готовност;
 • Подпомагане на общуването в семейството;
 • Терапевтична дейност ;
 • Стратегии и справяне с конфликти и др.

Логопед

В логопедичния кабинет Вие може да се допитате за правилното езиково-говорно развитие на Вашето дете и услугите:

 • Диагностика на комуникативните нарушения;
 • Терапия при изоставане на езиково-говорното развитие, заекване, дислалия, дизартрия и др.
 • Корекция на произношението и дикцията.

Партита

При нас стават най-щурите купони и празници. Организираме партита за рождени дни, партита на класовете, имени дни и др.

За доброто настроение и весело прекарване на децата ние подготвяме много весели игри, викторини, състезания, детска дискотека, маскени партита, с които те да се забавляват и да натрупат незабравими спомени и впечатления.