Центриране

За нас

През май 1974 година се разрешава разкриването на основно училище за нуждите на многолюдния комплекс ,,Славейков”. Комисията по наименованията дава името ,,Антон Страшимиров”.
На 15.09.1974 година училището посреща първите 1377 ученици.
40 години по – късно училище ,,Антон Страшимиров” продължава да дава старт в живота на своите възпитаници и да ги окрилява. За таланта и знанията на младите антонстрашимировци говорят грамотите, отличията, медалите в международни, национални и общински конкурси, олимпиади и първенства, както и резултатите от приемните изпити в езикови и професионални гимназии.

Прием

КРИТЕРИИ ЗА ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ В ПЕТИ КЛАС

УЧИЛИЩЕТО ПРЕДЛАГА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФУЧ ПО МАТЕМАТИКА И БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА ПО 2 ЧАСА СЕДМИЧНО ЗА УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА НАДГРАЖДАТ ЗНАНИЯТА СИ И НЕ СЕ ОБУЧАВАТ В ПАРАЛЕЛКА С ТАКЪВ УЧЕБЕН ПЛАН ( МАТЕМАТИКА И БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА – ИУЧ)

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИСВАНЕ
(ОТНАСЯ СЕ САМО ЗА УЧЕНИЦИ, КОИТО ДО ЧЕТВЪРТИ КЛАС НЕ СА БИЛИ В
ОУ „АНТОН СТРАШИМИРОВ“):
1. Заявление за прием 5 клас 2017-2018 г
2. Удостоверение за завършен начален етап на образование – оригинал
3. Удостоверение за преместване от старото училище

Още

На 23.10.2017г. в ОУ”Антон Страшимиров” седмицата на четенето беше открита с изложба на рисунки на любими приказни герои. Учениците работиха по проект „Езиково пътешествие“, проведоха състезание и викторина. Започна инициатива за обновяване на библиотеките в класните стаи с детски книги и енциклопедии, в нея с желание и интерес се включиха много деца. По-големите гостуваха на своите по-малки съученици и им представиха любимите си книжки.
Възпитаниците представиха любимите си книги, както и любопитни факти от живота на техните автори. Проведоха състезание за най-добър четец, като всеки показа своите умения за изразително и гладко четене.