Центриране

За нас

Основно училище “Св. Климент Охридски“ в Кърджали и ЕЗИКОВ ЦЕНТЪР НЕА ГЕРМАНИКА в съвместен проект за ранно чуждоезиково обучение на деца

От началото на месец юли Основно училище “Св. Климент Охридски“ в Кърджали и ЕЗИКОВ ЦЕНТЪР НЕА ГЕРМАНИКА стартираха проект за сътрудничество в сферата на образованието и по-конкретно в ранното чуждоезиково обучение на деца.

История

ОУ „Св. Климент Охридски“ – Кърджали е училище с интересна история, нови идеи и много възможности!

Ние искаме да обединим усилията и идеите на всички, които знаят, че само заедно можем да променим света и да го направим по-добър! Учението, забавлението и приятелството са стъпка към тази цел. Ние следваме мечтите си и ги превръщаме в реалност!

Вече 56 години ОУ“Св. Кл. Охридски“ създава своята история. История, написана от младостта, хармонията и красотата в името на бъдещето, история, пълна с множество незабравими мигове от учение празници, конкурси и отличия.

На 13 септември 1960 година, започва своя път Народно основно училище „Митко Палаузов“. Много оптимизъм, вдъхновение и творчески заряд внасят първите преподаватели. На 25.10.1968г. училището разполага с нова сграда. Учебната година започва с 31 учителии 767 ученика, обучавани в 22 паралелки. През 1973 г. , основното училище е обявено за ЕСПУ, а по-късно за базово на МНП. От 1993 година училището е член на европейската мрежа от училища, утвърждаващи здраве. Туризмът е на особена почит, като експедиционният отряд към училището е 11 пъти национален първенец в похода Козлудуй-Околчица. На 15.09. 1998 година започва живота на СОУ„Св. Климент Охридски”. Винаги сред първите. Многобройни са наградите от олимпиади, състезания, фестивали и конкурси. На 15.09.2014 година училището се преобразува в ОУ „Св. Климент Охридски” и продължава да създава свои традиции, да утвърждава името си, да успява да съхрани в себе си мечтите, радостите и успехите на децата, преминали през класните стаи. Наши ученици днес са достойни ръководители в света на бизнеса, спорта, културата.

Пътят, който сме извървели, е сравнително кратък, но помнейки нашето вчера, имаме самочувствието да вървим смело и гордо към нашия утрешен ден.

Прием

ОУ „СВ. КЛ. ОХРИДСКИ” СТАРТИРА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРИЕМА НА ПЪРВОКЛАСНИЦИ  и ПГ ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА.

ОУ „СВ. КЛ. ОХРИДСКИ“ е училище с много дълга история  и с утвърдени традиции ! Най-голямото му  богатство са неговите ученици, с които никога няма да спрем да се гордеем.

Ние знаем колко е важно всеки детски трепет да бъде обграден с любов, грижи, търпение и професионални умения.

ОУ „СВ. КЛ. ОХРИДСКИ“ Ви предлага всичко това, заедно с висококвалифицирани  учители, използващи иновативни методи на преподаване, нови дограми на 1 и 2 етаж, напълно обновени, светли и уютни стаи по европейските стандарти, самостоятелен етаж за начален курс; целодневно обучение до 17:00 ч.; осигурен транспорт със собствен училищен автобус; съобразени с възрастта на учениците ремонтирани тоалетни с топла вода; столово хранене с безплатна закуска и плод; училищен павилион; игротека за отдих и игри; ресурсно обучение; медицинско лице; безопасни условия на обучение и възпитание (охрана и видеонаблюдение); физкултурен салон; фитнес зала; допълнителни спортни занимания, футбол, волейбол, баскетбол, тенис на маса просторен двор с пейки, зелени площи и био- градинка-прекрасно място за отдих. Работи се усилено върху изграждането на добра екологична култура. Посещават се театрални и музикални постановки за деца. Ранното чуждоезиково обучение е приоритет на училището, поради което изучаването на английски език започва от ПГ и първи клас.


16463662_1535386003158703_2624920711848940698_o

При нас децата се чувстват щастливи, защитени, обичани, спокойни и можещи!

Критерии за приема:

 1. Деца, подлежащи на задължително обучение, живеещи в района на училището-кв. Студен кладенец, гр. Кърджали.
 2. Деца с родител/настойник, работещ в близост до училище.
 3. Деца, чийто по-големи братя или сестри учат или са учили в училище.
 4. Деца, завършили Подготвителната група в училището.
 5. Деца/внуци на работещите в училището.
 6. Деца на родители, завършили образователната си степен в училището.
 7. Деца с родители-инвалиди.
 8. Дете без родители/родител

 

Необходими документи:

 • Заявление по образец от училището;
 • Копие от акт за раждане на детето;
 • Копие на лична карта на родител.

Разглеждане на заявленията и обявяване на приетите първокласници-до 19.05.2018 г.

Списъкът с приетите ученици се поставя на видно място и се публикува в сайта на училището, във фейсбук страницата.

Записване на класираните ученици:

1.Срок за записване-до 31.05.2018 г.

Необходими документи за записване:

 • Заявление до директора на училището за записване;
 • Оригинал на Удостоверение за завършена подготвителна група;
 • Декларация от родител за случаите, в които детето не е посещавало подготвителна група;
 • Документи, удостоверяващи предимства.