Центриране

За нас

Училището ни повече от 80 г. носи с гордост името на Найден Геров- бележит български общественик,патриот,учител,поет,учен.За първи път то отваря  врати през далечната 1907 година и е едно от първите училища в града.Първоначално класовете са слети и се водят от учителя Господин Гочев.

През годините училището оцелява,въпреки че преминава през многобройни перипетии, войни,епидемии,наводнения и разрушителни земетресения.

Името на настоящия си патрон Найден Геров приема през 1931г.,а през учебната 1934/35г.

в него вече се обучават 4 паралелки от четирима учители.Сегашната сграда на училището е построена отново през 1961г. с помощта на всички хора от квартала, през 1948 г. в него се открива прогимназия,а през 1982г.се обособяват профилирани  паралелки по шивачество, дървообработване и стругарство.

През 1989 г .ПТУ „Найден Геров” става  Средно общообразователно училище и три години по-късно – на 22 май 1992 г. изпраща своите първи зрелостници, получили дипломи за  средно образование. През 2001/2002 год.се обединява с НУ „Добри Чинтулов”и в него се обучават ученици от 1-ви до 12. клас.

От 1993 г. в училището се работи по програма на  Международния център по проблемите на малцинствата и културните взаимодействия. Групите по изобразително и приложно изкуство участват в национални изложби и са удостоени с грамоти от Сдружение „Духовно огледало”за съществен принос в  духовното израстване на младото поколение.

Създава се Вокална група „Ние тук сме най-добри”от преподавателите по музика Антон Тончев и Надежда Хрулева ,които през 1995 г .издават видеокасета,а по-късно групата се трансформира в „Ние пак сме най-добри”с ръководител Антоний Панчев.Скоро вокалната група  става популярна в Пловдив и страната, а на Фестивала за българска детска песен „Златният петел” печели първо място и е наградена с екскурзия до Италия.Участвауспешно в Международния младежки фестивал в гр.Фериери , изнася осем концерта  на Вердиевите празници,които се излъчват по телевизията в редица страни като Унгария,Словения,Русия,Тайланд  и др.

През 2002/2003 г. Димитрия Караиванова – преподавател по музика в училището , основава ВГ”Звънче”,която участва дейно в много училищни,общински и национални мероприятия. Удостоена е с почетна грамота за отлично представяне на практически приложения в областта на музикалното изкуство, през 2008 г. е наградена с почетен плакат за участие в IV Национален фестивал на етносите „България на всички”,а през 2010г. спечелва II място на фестивала „Рошавата котка”в гр.Пловдив.Училището я удостоява с грамота за „Най-добър ръководител на певческа група”. През учебната 2010/2011 за четвърта поредна година  функционират две извънкласни форми ,финансирани от Фондация Ресурсен център ШАМ- Монтана и ромската култура – фолклорна и ВГ с 30 ученици, които участват с успех във фестивала на етносите в гр.Монтана, Международен ден на ромите, Международен ден на майчиния език,както и с индивидуалното участие на  ученика от 8.клас Гюлбен Алиев в националния конкурс „България търси талант”.

През изминалите години са постигнати и значителни успехи в областта на спорта, които нареждат училището сред първите в града, издигат неговия авторитет и името му със спечелените призови места по футбол,волейбол и баскетбол. Многобройни са купите и медалите ,спечелени от отборите по волейбол:

I място за юноши и девойки през 2005/2006 г. на районно първенство и бронзови медали за 8-10 клас на градско първенство под ръководството на г-н Ст.Кисьов, през 2008/2009 г. завладяват нови спортни върхове, печелейки I място  на районното първенство за 8-10 клас и II място за 11-12 клас.През същата година отборът по футбол с ръководител Емил Кръстанов спечелва I място на турнира и купата „Империал”. През 2010/2011 г. отборът по футбол с ръководител г-н Петър Зехтински става градски шампион на турнира  „Данониада” и се класира  на V място в  републиканския турнир.Отборът по баскетбол за момичета от 8-10 клас с ръководител Емилия Гюлеметова заема 4 място на градско  първенство.

Днес,когато празнуваме 190-та годишнина от рождението на нашия патрон и повече от 100 –годишна история на училището ни, то се е превърнало в съвременно, модерно оборудвано учебно заведение, разполагащо с библиотека и видеотека със съвременна техника и книжен фонд,външна спортна площадка с изкуствена тревна настилка,фитнес зала , медицински кабинет,ново оборудване в класните стаи с бюра,библиотечни шкафове,коркови табла,компютърни кабинети с най-съвременна техника, кабинет по химия и нова модерна учителска стая .

През настоящата 2012/2013 г.в училището се обучават 1410 ученици в дневна форма, 160 ученици в самостоятелна форма и 35 ученици в задочна форма -8.клас.Учениците са разпределени в 55 паралелки и се обучават от87 учители.

С  основание и право можем да кажем,че училище „Найден Геров” се превърна в най-големия културен и образователен център в район Източен, поело изцяло отговорността за духовното израстване  на младото поколение от квартала.

Прием

 

Заповед четвърто класиране

График на дейностите по приемане на ученици след VII клас за учебната 2018 – 2019 година

КОМИСИЯ ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА УЧИЛИЩНИЯ ПЛАН ПРИЕМ СЛЕД VII КЛАС Повече »

ГРАФИК НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРИЕМАНЕ НА УЧЕНИЦИ СЛЕД VII КЛАС Повече »

УЧИЛИЩЕН ПЛАН ПРИЕМ ЗА УЧЕБНАТА 2017-2018Г. Повече »

 

Галерия