Центриране

За нас

„Хелен Дорон” – световен лидер в бранша

Преди повече от 30 години лингвистката Хелен Дорон прави революция в преподаването на английски като втори език, като разработва методология, близка до усвояването на майчиния език. Днес „Хелен Дорон” е международна франчайзингова мрежа в над 30 страни, в която са учили над два милиона бебета, деца и подрастващи
Как започва всичко?

Преди повече от 30 години Хелен Дорон, британска лингвистка, завежда 4-годишната си дъщеря на урок по цигулка по метода на д-р Сузуки. Тя се впечатлява от успеваемостта на метода и, вдъхновена от принципите му, разработва свой метод за преподаване на английски на малки деца.

 

Езикът на музиката

Хелен Дорон знае, че четенето и писането са съвсем различни умения от разбирането и говоренето. Но в училищата езикът и до днес масово се преподава чрез четене и писане.

Революционната методология на Хелен Дорон позволява на децата първо да се научат на разбират и говорят, а след това да пишат и четат – също както усвояват и майчиния си език.

По този начин дори бебетата могат да научат английски. Хелен създава първия си курс за ранно езиково обучение въз основа на принципите на повторното слушане и насърчението.

Първите й записи с музика, стихчета и истории на направени вкъщи, а първите й ученици са съседски деца от селищата в Северен Израел.

Резултатите са удивителни! Децата много харесват уроците, защото са живи и забавни и ги стимулират физически, емоционално и интелектулно. Вдъхновена от успеха, Хелен продължава с разработването на нови курсове и обучение на други учители. През годините броят на курсовете продължава да расте и днес предлагаме пълна гама от програми за деца – от бебета до тинейджъри.

„ХЕЛЕН ДОРОН” ПО СВЕТА

През 1995 г. методът „Хелен Дорон” влиза и в Европа – първо в Австрия, скоро след това в Полша и Германия. През 1998 е възприет модела франчайз и оттогава броят на учебните центрове в Европа непрекъснато расте. В последните години франчайзът сериозно навлиза в Китай, Югоизточна Азия, Южна и Латинска Америка.

Хелен и екипът й продължават да създават първокаласни учебни материали и курсове, в които ученето е база за емоционален, физически и интелектуален растеж.

Франчайз

ПРОМЕНЕТЕ БЪДЕЩЕТО

Станете част от световната мрежа от успешни учебни центрове “Хелен Дорон”. Може да започнете собствен бизнес и да разчитате на подкрепата на установена компания. Образователна група “Хелен Дорон” ще ви помогне да развиете бизнеса си.

Бизнес моделът на “Хелен Дорон” е прост:

ВИЕ избирате локацията и наемате персонал.
Образователна група “Хелен Дорон” ви дава ноу-хау: обучение, матерали и подкрепа в няколко направления:

  • Откриване и първи стъпки: Новите франчайзери получават необходимата помощ, за да открият новия си учебен център и да стъпят на крака. Нашият национален представител ще продължи да работи с вас и да ви помага по пътя към успеха.
  • Брандинг:Франчайзът с “Хелен Дорон” ви дава моментално разпознаване на марката. Франчайзерите на учебни центрове надграждат над това с професионално брандирани рекламни и маркетингови материали, достъпни през централата на фирмата.
  • Обучение: Учебните центрове “Хелен Дорон” са час от световна мрежа, която се поддържа чрез периодични регионални и международни конференции за франчайзери и учители. Конференциите дават възможности за създаване на полезни контакти и професионално израстване.