Центриране

За нас

Нашето училище носи името на един от най-великите умове на човечеството – Ян Амос Коменски.
Отдавна неговият принос в образованието е оценен в Европа и света. Наречен е “баща на съвременната педагогика”, “ Колумб на образованието”.
Една от основните програми на Европейския съюз (ЕС) носи неговото име – КОМЕНСКИ (KOMENIUS). В родната му Чехия 28 март се чества като Ден на учителя.Тази година се навършват 424 години от рождението на Ян Амос Коменски.Предлагаме участие в конкурс за написване на есе, рисунка посветени на нашия патрон.Темата им може да бъде избрана произволно от участника, да бъде използвана негова мисъл или идея, която го е впечатлила най-много. Ако изборът Ви затруднява, нашето предложение за есе, рисунка е: “Коменски – близък до моя училищен свят” Срокът за предаване на Вашите работи е 30 април 2016 година. Ще бъде присъдена първи награда – безплатна екскурзия до гр. Копривщица на 05.05.16г. За повече информация и консултации се обръщайте към г-жа Цветана Дойкова.
Училището разполага с 2 физкултурни салона, 2 компютърни кабинета, актова зала,21 кабинета по общообразователните дисциплини, 2 кабинета за професионално обучение,библиотека с богат библиотечен фонд, бюфет, стол.