Центриране

За нас

Училището  отваря врати през далечната 1970 г.

Първоприемник е 88 ОУ известно като Руското училище в квартал Свобода.

През 1982 г.  поради големия интерес и много ученици училището се разделя и се създава сегашното 141 Основно училище „Народни будители” с интензивно изучаване на чужди езици.

Във времето училището се утвърждава, като училище с много високо ниво на преподаване и голям интерес  в цяла София. В него се учат ученици от всички квартали на София, дори и от околните села.

В 141 ОУ „Народни будители” преподавателите са назначавани след труден конкурс и за едно място са се състезавали по 5-7 учители от различните етапи на обучение. Назначавани са най-добрите, иновативните и обичащи професията си специалисти. От много години училището работи по различни проекти с училища от цяла Европа. Материалната база на училището е една от най-богатите в цялата държава. Оборудвани са 2 лингафонни кабинета /кабинети за чуждоезиково обучение/ с най-добрите средства за усвояване  на чужд език. Училището осъществява тесни контакти с Посолствата на Испания, на Русия и дори с Куба.

Много наши ученици сега са водещи преподаватели в училища в Р. България и дори водещи университети в Европа, САЩ и Канада.

Наши възпитаници са реализирани в  областта на театралното, музикалното и приложните изкуства.

В областта на спорта имаме наши национални състезатели, които  днес се изявяват, като национални треньори у нас и по света.

Много преподаватели от 141 ОУ сега са вече директори на големите училища в район Надежда и във водещи училища на територията на Столична община.

В 141 Основно училище винаги са се обучавали и ученици от различни етнически групи: китайци, виетнамци, роми, българо-мохамедани. Ние успешно работим за тяхната интеграция, позовавайки се на принципа на ТОЛЕРАНТНОСТ И ЗАЧИТАНЕ НА РАЗЛИЧИЯТА.

Ние, преподавателите, нямаме предразсъдъци към цвета на кожата, вероизповеданието и физическото  състояние на децата и техните семейства.

НАШИЯТ ДЕВИЗ Е „ЕДИННИ В РАЗНООБРАЗИЕТО”. ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА УЧИ В 141 ОУ.