Центриране

За нас

ОУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ е основно. Училището е с общинско финансиране.

В него се обучават ученици от първи до седми клас.

В училището се осъществява целодневен учебен процес.

Много се е изговорило и изписало за това, че основен залог за добрите резултати в едно учебно заведение са и контактите, взаимоотношенията между преподаватели, училищно ръководство и родителите и настойниците на учениците! По принцип е така, но много често връзката се къса, доколкото я има, на родителските срещи идват малко родители, повечето все нямат време… Било то да говорят по-често със своите деца, било то да потърсят учителите им, а и да пазят авторитета ни пред тях! Много са и учениците, родителите на които, един или и двамата са на гурбет в странство и се виждат с децата си рядко и за кратко! Темата е повече от сложна, сериозна, противоречива, многопластова, затова тук няма да я коментираме в тази и светлина!

Това, което искаме да споделим и да покажем е нашия скромен опит да направим нещата по-различни, някак си по-близки и по-желани… Вярно е, че много неща сега са по-различни, може да се каже и по-лесни и вариативни! Ако родител или настойник пожелае да получи информация за резултатите на своите деца или внуци, да научи за училищния живот и т.н., то може да го направи така: да разговаря по мобилен или по училищен служебен телефон (05315 2192), да посети сайта на училището и четирите страници към него (www.ou-tsarev-brod.com и Twitter, Facebook, Youtube, Google +), да пише във фейсбук, в скайп, по ел. ни поща – tihomir.1@abv.bg. Има и график за консултации с родители и ученици, който колегите стриктно спазват и среща с тях може да се осъществи. Вторият час на класа също е по график и с времетраене от 45 минути и предоставя време и възможност за разговори и получаване на необходимата информация.

Въпреки всички тези възможности ние правим допълнителни опити за да привличаме родителите за да присъстват по-масово на родителските срещи – обикновено с първа обща част и с индивидуални педагогически консултации след това.

Традиция при нас е и да се връчват публично пред родителите вече получени награди от конкурси, състезания – поздравителни адреси, грамоти, сертификати, дипломи, медали, купи, както и да се направят снимки с щастливите близки и роднини!