Центриране

За нас

Kinderoase e основана в през 2006 година в София от Йоана Кюстер. Представлява целодневно детско заведение с прием на деца от двегодишна възраст.

В Kinderoase се грижат и за деца в предучилищна възраст. Програмата е съобразена с българските и немските образователни изисквания.

За лятната ваканция в Kinderoase предлагат на деца от шест до десет години занимания. По време на т.н лятно училище децата се забавляват, учат и опресняват своя немски език като откриват любопитни неща за околния свят.

И през ваканционните месеци работят от 07.30 до 19.00 часа.

Занимания

Според възрастта и заниманията си децата формират пет групи:

  • Мъничета – 2-3 годишни
  • Джуджета – 3-4 годишни
  • Пакостници – 4-5 годишни
  • Разбойници – 5-6 годишни
  • Малки откриватели – 6-7 годишни

В Kinderoase се обръщама специално внимание на вербалното развитие на детето чрез немския като първи чужд език. Затова не само занятията, но и цялото ежедневие в Киндероазе е изградено на немски език.

Ние имаме разнообразна програма от игри и занимания – от педагогически театър и ролеви игри, през физически занимания, танци, движения и ритми, музика, медитация и творчески занимания до здравословно хранене и готвене.

Целта е обучението и възпитанието да бъде близо до живота – научат децата на правилата на уличното движение, да видят какво е при пожарникарите, при полицаите, при зъболекаря, за да се убедят, че в докторския кабинет не е толкова страшно. Също така няколко пъти годишно се посещава зоологическата градина, гората, планината, музея, библиотеката, близкия пазар и т.н.