За нас

ОУ Кирил и Методий – село Царев Брод е с общинско финансиране.

В него се обучават ученици от първи до седми клас.

В ОУ Кирил Методий Царев Брод се осъществява целодневен учебен процес.

Много се е изговорило и изписало за това, че основен залог за добрите резултати в едно учебно заведение са и контактите, взаимоотношенията между преподаватели, училищно ръководство и родителите и настойниците на учениците! По принцип е така, но много често връзката се къса, доколкото я има. На родителските срещи идват малко родители, повечето все нямат време. Било то да говорят по-често със своите деца, било то да потърсят учителите им. Много са и учениците с родителите на които, един или и двамата са на гурбет. Темата е повече от сложна, сериозна, противоречива, многопластова, затова тук няма да я коментираме в тази и светлина!

Това, което искаме да споделим и да покажем е нашия скромен опит да направим нещата по-различни, някак си по-близки и по-желани. Вярно е, че много неща сега са по-различни, може да се каже и по-лесни и вариативни! Ако родител или настойник пожелае да получи информация, то може да го направи така:

  • Да разговаря по мобилен или по училищен служебен телефон (05315 2192);
  • Да посети сайта на училището и четирите страници към него (www.ou-tsarev-brod.com и Twitter, Facebook, Youtube, Google +);
  • Да пише във фейсбук;
  • Да пише в скайп;
  • По ел. ни поща – tihomir.1@abv.bg.

Има и график за консултации с родители и ученици, който колегите стриктно спазват и среща с тях може да се осъществи. Вторият час на класа също е по график и с времетраене от 45 минути и предоставя време и възможност за разговори и получаване на необходимата информация.

Въпреки всички тези възможности ние правим допълнителни опити за да привличаме родителите за да присъстват по-масово на родителските срещи. Обикновено с първа обща част и с индивидуални педагогически консултации след това.

Традиция при нас е и да се връчват публично пред родителите вече получени награди от конкурси, състезания – поздравителни адреси, грамоти, сертификати, дипломи, медали, купи, както и да се направят снимки с щастливите близки и роднини!

Галерия