За нас

„Повечето от това, което ми е било потребно, за да се науча как да живея, какво да правя, как да се държа, съм усвоил в детската градина“……….
Робърт Фулъм

АКО ВИЕ ИСКАТЕ И ВАШЕТО ДЕТЕ ДА НАУЧИ НАЙ-ВАЖНОТО ЗА ЖИВОТА ОЩЕ В НАЙ-РАННА ВЪЗРАСТ, НИЕ С РАДОСТ ЩЕ ГО ПОСРЕЩНЕМ ПРИ НАС.

Детска градина 42 „Чайка“ е открита през далечната 1979 година. От тогава до днес всички работили тук са изградили стабилна основа върху която ние днес градим бъдещето на децата ни.
Детското заведение осигурява възпитание и обучение на средно 250 деца годишно, разпределени в 10 групи- 9 в детска градина и 1 яслена група.
Разполагаме с голям плувен басейн, 2 салона за физическа култура и спорт, музикален салон, който се използва за проведждане на открити уроци, тържества и театрални постановки. имаме оборудван кабинет за работа с психолог и логопед.
Детското заведение разполага със собствен кухненски блок, където ежедневно се приготвя храна за децата.
В двора на ДГ 42 са обособени площадки за игра за всяка група.
От 2018/2019 учебна година в детското заведение стартира и първата монтесори група за деца от 2,5 до 7 годишна възраст, работеща по метода на д-р мария монтесори. Групата е оборудвана с всичко необходимо за качественото прилагане на метода. Една година по-късно открихме и втора група рабoтеща по метода на д-р Мария Монтесори.
Учителите и помощник възпитателката работещи с децата са квалифицирани за работа в монтесори среда. Обучението им в СУ „св.Климент Охридски“, е под ръководството на Деси Стоева (Международна диплома за Монтесори педагог от Montessori Centre International (MCI), London, UK).

За Родителите

Групи

Детска градина:

Детска ясла:

Спорт и Туризъм
В ДГ 42 се провеждат тренировки по футбол и плуване.
При желание да включите и Вашето дете е необходимо да подадете писмено заявление при учителите на групата.

Провеждат се еднодневни образователни екскурзии до различни места в страната.
Летният отдих също е важен за децата ,затова при желание се провеждат и едноседмични лагери на море.

Галерия