За нас

Частна Детска Градина Детска академия е основана е през 2010 година.

ЧДГ Детска Академия е одобрена със заповед номер РД14-144 26.07.2016 на Министерство на Образованието на Република България и отговаря на всички здравни изисквания и стандарти за безопасност според българското законодателство.

Частна Детска Градина и Ясла Детска Академия е първата по рода си детска градина в страната с преподаване по нова и иновативна английска образователна система.

Детската Академия предоставя на родители и деца увлекателна, уютна и професионална предучилищна среда.

Обучението е двуезично и всички предмети се преподават на английски и на български език.

В съответствие със съвременните образователни тенденции в детските градини, ние предлагаме висококачествено, международно и двуезично обучение за деца от яслена група,  детска градина и предучилищна група в безопасна, приятна и възпитателна среда с много удобства. Ние се стремим да създадем учебна програма и среда, която максимално да задоволи детските потребностите и очакванията на семейството. Английска система за предучилищно образование

English preschool curriculum — използваме международна учебна програма за предучилищна възраст, която има за цел да насърчи развитието на децата. Те се обучават по целева, игрова и тематична програма, основана на научни изследвания, която се подлага на редовно актуализиране с цел гарантиране на достоверност и ефикасност. Родителската ангажираност е ключов елемент и родителите получават бюлетин в началото на всяка нова тема, която се преподава на детето им.

Денят при нас

Начало на деня в ЧДГ Детска академия

08:00

 • Сутрешно събиране и Circle Time

  08:00 – 08:20

  При пристигането си децата са посрещнати и съпроводени от учителите си до помещенията, определени за всяка възрастова група. Денят започва с „Circle Time“. Всички деца се събират за групови занимания. Ние подбираме книги, песни и занимания, които насърчават децата да общуват, изграждайки вербални, социални умения и умението да слушат. Това е специален момент за споделяне на детски песнички, театър с пръсти, стихчета, приказки и участие в движенчески игри и дейности за релаксация на групата.

  „Circle Time“ е прекрасен начин учителя да улови вниманието на децата, да развие комуникативните им способности, умението да изслушват останалите и научаването на нови концепции и умения, а не на последно място е и време за забавление.

  Това спомага на децата да открият собствен начин на обучение, който им е най-близък и ефективен чрез движение, музика, съпреживяване, усещане и емоция.

 • Програмата Brain Gym и Йога клас

  08:20 – 08:45

  Всеки ден, половин час е посветен на Brain Gym® и Power Brain Education® – програма, която предоставя уникална и интересна среда за повишаване на интелектуалните, социалните, емоционалните и физически умения на детето. Малко по-различна от Circle time, Brain Gym е набор от дейности за движение, като например: „пълзене, рисуване и проследяване на символи във въздуха, прозяване, и пиене на вода“, които помагат на децата:
  • Да учат по-бързо и по-лесно;
  • Да се представят по-добре в различни спортове;
  • Да бъдат по-концентрирани и по-организирани;
  • Да започват и завършват проекти с лекота;
  • Да преодоляват предизвикателствата, срещайки по време на обучителни процес;
  • Да достигат нови нива на съвършенство.

  Съответните движения, залегнали в основата на Brain Gym®, ще доведат до засилено развитие на умствените способности на детето, а от там и до постигане на високи резултати в образователния процес. Ежедневна йога тренировка.

 • Закуска

  08:45 – 09:00

  Всеки ден, е предвидена разнообразна и здравословна закуска. Закуската е осигурена от реномирана фирма за кетъринг, одобрена от ХЕИ.

 • Преподаване по българската образователна система

  09:00 – 10:00

  Ежедневно преподаване на български език по различни образователни предмети, следвайки одобрена програма за детски градини в България съгласно МОН.

 • Уроци по Английски език

  10:00 – 11:00

    English pre-school curriculum e разработeна тематично, обективно насочена образователна програма за деца на яслена и предучилищна възраст. В основата и` са залегнали шест теми и цели, разработени така, че да развиват аналитичното мислене, да подобряват себепознаването, да стимулират разбирането за други култури и да насърчават международния характер и многоезичието.

 • Изкуство и музика

  11:00 – 11:45

  Специално обучени учители по Музика и Арт преподават и насърчават децата да изследват творческите си таланти чрез изкуство и музикални уроци.

 • Време за игра

  11:45 – 12:15

  Организират се разнообразни образователни и забавни игри и занимания, които позволяват на децата да релаксират, да общуват и играят един с друг и да се заредят за следобедните учебни сесии.

 • Обяд

  12:15 – 13:00

  Основното хранене за деня, обядът е времето, когато децата се отпускат и си почиват от всички сутрешни занимания. Подсигурена е разнообразна и здравословна храна от престижна фирма за кетъринг, одобрена от ХЕИ.

 • Следобеден сън

  13:30 – 15:45

  Сиестата е времето за почивка на всички деца в детската градина. Тя има за цел да успокои нервната система на децата и да възстанови нивото им на енергия, изразходена сутринта.

 • Следобедна закуска

  15:45 – 16:00

  Време за чай и следобедната закуска е част от ежедневието и цели да осигури енергия на децата за остатъка от деня.

 • Следобедни занимания

  16:00 – 17:00

  Следобедната сесия се фокусира върху игри и практически занимания, които създават и поддържат по-дългосрочен интерес и по-продължителна концентрация на децата върху определен дейност или предмет, с цел развитие на тяхната способност да се съсредоточават и концентрират.

 • Занимания на открито

  17:00 – 18:00

  Децата се извеждат в двора на детската градина и играят на открито, придружени от учителите.

 • Изпращане

Детето се предава обратно или на родителите, или на други възрастни, които са били предварително упълномощени от родителите и са били идентифицирани от органите на детската градина като такива.

Няма изключения от това правило!

Галерия