За нас

ДГ 11 Знаме на Мира разполага с богата материална база, просторни, светли и топли занимални, физкултурен и музикален салон, логопедичен кабинет, зала за обучение по чужди езици и добре поддържан двор.

Защото всяко едно дете е уникално само по себе си и ние прилагаме индивидуален подход в работата си с него.
Защото всички педагогически специалисти в нашата детска градина са високо квалифицирани и с дългогодишен опит в работата си с деца.
Във всяка занималня има тематични кътове, в които децата играят и развиват своите социални умения.
Децата могат да посещават и различни допълнителни занимания – спортни игри, футбол, английски език, народни танци, таекуон-до WTF и спортни танци.

История на ДГ 11 Знаме на Мира

На 17 юни 1985 ОДЗ 11 посреща своите първи 50 възпитаници.
През есента на същата година броят на децата достига 120 и те са разпределени в 9 групи. Осем от тях са за деца на възраст между 3 и 6 години и една група за деца в яслена възраст.

На 1 юни 1986 г. ОДЗ 11 официално приема името „Знаме на мира” с директор Валентина Добренова. В периода на 1992 – 1996 г. директор на ОДЗ № 11 e Стефка Любомирова. През април 1994 г. се открива първата за цяла югозападна България група за деца със слухови и речеви затруднения. От 1996 г. до октомври 2016 г. директор е Мая Илиева. Настоящият директор на детското заведение е Радостина Спасова. В момента при нас се обучават 284 деца на възраст между 2 и 7 години.

Галерия