За нас

Добре дошли в международното полилингвално училище Русская школа в София! Ние сме приемник и логично продължение на детска градина Русская школа. Натрупания през годините опит и нарастващия интерес към руския език и учебна система, ни мотивираха да създадем ново начално училище в сърцето на София. Училището е разположено на ул. Шипка 34 /Руски културен информационен център/ и професионалния екип воден от Любов Ивановна Берова, ни дават увереност за успех и развитие. Като основател и председател на Дружеството на руските педагози в България, Любов Берова е педагог с огромен опит, носител на редица международни награди. Обучението в РУССКАЯ ШКОЛА се осъществява на три нива:

  • Изучаване на основните предмети едновременно на български и руски език;
  • Изучаване на допълнителните предмети едновременно на български и английски език;
  • Преподаване по най-добрата образователна система в света – руската.

С какво Русская школа се отличаваме?

Ползвайки най-доброто от руската и българската учебни системи в международно полилингвално училище РУССКАЯ ШКОЛА създаваме условия за учене и напредък в приятелска среда с преподаватели с роден руски, български и английски език. Ранното чуждоезиково обучение е приоритет и гордост за нас. Нашето училище е официален център за провеждане на държавно тестиране по руски език като чужд и лингводидактическо диагностиране на деца и възрастни. Експерти от Петербургския държавен педагогически университет контролират качеството на обучение.

ДЕТЕТО ВИ Е В ДОБРИ РЪЦЕ!

РУССКАЯ ШКОЛА – международно полилингвално училище с преподаване на руски, английски и български езици вече факт!

Как в Русская школа ставаме по-добри?

*Активно се включваме в проекта на Русский мир за виртуални занятия по руски език с дистанционен асистент преподавател.

*Участваме в Програмата „Русский уголок“ на Обществената палата на Руския Фонд на мира.

*РУССКАЯ ШКОЛА е член на Международната асоциация на руските училища и културните общества “Евролог“ и Международното педагогическ о общество в подкрепа на руския език.

Изградихме сигурна, стимулираща среда, в която всяко дете се развива академично, социално, емоционално и физически, като част от по-голяма, подкрепяща го общност. Създадохме съвременни условия в сърцето на София ул. Шипка 34 / Руски културен информационен център /.

Нашите партньори:

Московски държавен университет „Ломоносов В.М.“, Росийски университет “Дружба народов“ Московсковски държавен педагогически университет Росийски държавен педагогически университет Петербургски държавен педагогически университет Казански Федерален Университет.

Обществената палата на Руската Федерация Руски Фонд на мира.

РУССКАЯ ШКОЛА – първото частно руско училище с преподаване на руски, английски и български езици вече факт!

Изграждихме сигурна, стимулираща среда, в която всяко дете се развива академично, социално, емоционално и физически, като част от по-голяма, подкрепяща го общност.

ДЕТЕТО ВИ Е В ДОБРИ РЪЦЕ!

Добре дошли в РУССКАЯ ШКОЛА, ЧУДЕСНО МЯСТО ДА РАСТЕШ!

Школа

„Маленькая школа“ е многоезична детска градина, която обединява деца в доучилищна възраст  (от 3 до 6 години) с различна езикова подготовка.  Главното преимущество на нашата детска градина е пълноценната езикова среда, създадена от педагози – носители на езика. Всичко това позволява веднага усвояването на руски, български, английски и китайски език, които са различни по своя стил. Преподавателите по чужди езици, както и възпитателите, се намират в групите с децата, обучавайки ги интерактивно чрез игрова форма.

Многоезичната (полилингвална) детска градина е територия на здравето. Всички преподаватели от „Маленькая школа“ са висококвалифицирани педагози – носители на езика, с висше образование и с голям опит. Педагозите ползват методика и технологии, които запазват психическото здраве, развиват грубата моторика, волевото развитие и развитието на емоционалната среда.

През деня децата имат разнообразни дейности: игри, приказни пътешествия, театър, рисуване, приложни  дейности,  музика, познавателни занятия, танци, конструиране и много други.

С компетентната подкрепа на нашите педагози Вашето дете ще успее да направи много неща, защото към него ще се отнасят като към личност! То ще започне да се стреми към активен и здравословен начин на живот, ще придобива положително отношение към околния свят, към хората и към себе си, а също да разбира и спазва правилата за безопасност.  В „Маленькая школа“ Вашето дете ще се научи да проявява инициатива, да бъде самостоятелно, само да си избира занятията, участниците в съвместната дейност и най-главното – то ще бъде подготвено от нас да се обучава в училище по руските образователни стандарти. След като преминат нашия подготвителен курс, децата могат  да продължат своето образование в училища в Руската федерация.

Вече е доказано (от Института по билингвистика MIT), че децата, които изучават чужди езици в ранна възраст, впоследствие говорят на този език чисто и без акцент, също така имат развита памет и абстрактно мислене.