За нас

ЦНСТ с. Бърдарски геран разполага с два центъра: Център – 1 от 3 до 10 години и Център – 2 от 11до 16 . Капацитетът на всеки един е 15 деца.

Приемат се деца без физически, психически и умствени увреждания. Организацията на работа е целогодишна,с денонощни дежурства от персонала.

Децата се обучават в училищата в гр. Бяла Слатина и филиала на ЦДГ „Радост” в селото.Пътуването до и от училище се осъществява с училищен автобус.

Настаняването на децата в центъра се извършва от ОЗД при Д”СП”. След навършване на пределната възраст, децата се преместват в „Преходно жилище” в гр. Бяла Слатина.

За децата се грижи персонал от 21 души/административен,педагогически и обслужващ/. Осигурени са  личен лекар и стоматолог,а при необходимост-посещение при специалисти и болнично лечение.

ЦНСТ - село Бърдарски геран

През летния сезон се организира отдих на планина и море.

Центъра разполага с две сгради-административна и сграда за децата. Сградата,където живеят децата, е двуетажна със сутерен. На първия етаж са настанени децата от ЦНСТ-1, на на втория-от ЦНСТ-2. Всеки един от центровете разполага със спални помещения, всекидневна с кухненски бокс, санитарни помещения и гардеробна. За момичетата и момчета от ЦНСТ-2 са обособени две отделни крила. Във всеки един от центровете има офис за персонала и отделни санитарни възли. В сутерена са разположени кухня, складови помещения, пералня, паро-котелно и фитнес зала.

ЦНСТ има голям двор с детска и спортна площадки, беседка, места за отдих, подвижен басейн.

ЦНСТ е разположен в центъра на селото, в близост до читалище, здравен пункт, кметство, магазини, парк.