За нас

Детска градина Мир Козлодуй е открита през далечната 1974 година, като първата детска градина в града. През годините тя е била базова детска градина, поддържаща тясно сътрудничество със съветска детска градина за обмяна на опит и методическа подкрепа на учителите. Придобила е статут на привлекателна и предпочитана детска градина.

Днес тук се обучават и възпитават деца в 6 възрастови групи: две яслени и четири групи за деца от 3 до 7 години.

С оглед спецификата и местоположението на детската градина, а именно атомната столица на България, педагогическият екип разработи Програмна система. Тя акцентира върху екологичното, здравното, интеркултурното и гражданското образование на децата.

Мая Йонова – директор

Снимки

На 14,15 и 16 септември 2018г., гости на ДГ „Мир“ бяха родители, учители и деца от Детска градина „Пчелица“, гр. Владичин хан, Република Сърбия. Като продължение на едно приятелство между двете детски градини те бяха поканени , за да вземат участие в организиран от Община Козлодуй „Фестивал на занаятите и изкуствата“.

На 09.05.2018г. ДГ „Мир“ отбеляза деня на Европа с кулинарен благотворителен базар, на който бяха представени ястия от европейската кухня.

ДГ „Мир“ официално изпрати своите бъдещи първокласници.

ДГ  Мир Козлодуй поддържа приятелски отношения с детска градина Пчелица, гр. Владичин хан, Република Сърбия. В края на юни 2018г. екип на детската градина, придружен от родители и деца, посети своите приятели в Република Сърбия, където децата взеха участие в техен местен празник.

ДГ „Мир“ откри библиотека за родители! В нея всеки от нашите родители може да намери нещо интересно и полезно в отглеждането на децата.

Спортен празник в ДГ „Мир“.

На 18 май 2018т., ДГ „Мир“ официално стана част от световната кампания за пълноценно хранене „Ден на революцията в храненето“, създадена от известния филантроп, главен готвач, баща на 5 деца и вдъхновител Джейми Оливър. В България се отбелязва за втори път, като тази година в рамките на два дни ще вземат участие регистрирани 70 кулинарни работилници с над 2000 деца. За България дейността се координира от Фондация „За храната“, която осигури подаръци и материали за децата. Дейността й е насочена към подобряване на пълноценното хранене на деца включително внасяне на предложения за изменения на наредби в областта и работа с националния консултант по хранене.