За нас

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР РАГИНА е създаден през 2009г. с основно направление – корпоративни обучение и езикови курсове за възрастни. В последствие разширихме предлаганите възможности залагайки на иновационни методики – специализирано езиково обучение по професия, професионално обучение, обучение по ключови компетентности, курсове „Помощ за училище“ и др. Доказателство за качеството на нашите услуги е, че с годините се наложихме като желани партньори на много от големите фирми в региона.

През 2015 отделихме обученията за деца в отделно направление, наречено SKY CENTRE Kids. Създадохме модерен езиков център, имащ претенциите да е най-модерния в региона. Към настоящият момент над 500 деца годишно посещават заниманията, организирани от нас.

Нашата основна цел е да бъдем новатори, налагащи една нова визия за обучение, стараейки се да прокарваме пътя за световните тенденции в модерното обучение в България. Създадени като езиков център, сме сред първите, внедрили изцяло интерактивното обучение. Постепенно разширихме сферата на предлаганите услуги, но запазихме основната ни философия – да търсим най-добрите системи и форми на преподаване, които да внедряваме и така да постепенно да налагаме ново ниво в предлагането на подобен род услуги.

Какво предлагаме?

Чуждоезикови обучения по Общата европейска езикова рамка за нива от А1 до С2

Компютърни обучения с индивидуално изготвени учебни програми за всеки курс.

Обучения по меки умения предимно с корпоративна насоченост.

Център за професионално обучение с лицензирани 134 специалности към НАПОО и издаващи Свидетелства и Удостоверения от МОН

Корпоративни обучения – нашата цел е да сме първи избор на фирмите в региона, в случай на нужда от повишаване квалификацията на персонала им.

Европейски проекти – с времето придобихме опит в работата по европейски проекти. Фирмата и бенефициент, партньор и изпълнител на дейности по различни Оперативни програми с Европейско финансиране.

Представителство – фирмата е представител на водещи в страната издателства, предлагащи учебници и учебни помагала по Английски, Математика, Физика и Химия в 11 региона на страната (Русе, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Плевен, Ловеч, Бургас)

Обучение на педалогическия състав – предстои Лицензия към МОН за предоставяне на обучения за Повишаване на професионалната квалификация на педагогическите специалисти.

Учебен Център Рагина предлага фирмени обучения в различни направления от 2009г. Към момента се предлагат следните дейности:

 • Чуждоезикови обучения по Общата европейска езикова рамка за нива от А1 до С2
 • Английски език по професия
 • Компютърни обучения
 • Обучения по меки умения
 • Професионални обучения с лицензирани 134 специалности към НАПОО
 • Други (Lean manufacturing, Теория на ограниченията, Подобряване на производствени процеси в предприятия, внедряване на софтуери за управление на производството и др.).
 • Работа по проекти с европейско финансиране

Развиваме тази дейност в помощ на фирмите в региона за осигуряване на квалифицирани кадри или повишаване квалификацията на наличните служители. Всяко обучение се разработва специално за нуждите на Възложителя за постигане на специфичните цели по задание. Комбинацията от експерти, иновативни методи и опит допринасят за успешното представяне на фирмата в различни обучения. Доказателство са качеството на услугите ни е, че все повече фирми търсят партньорство с нас.

Настоящи корпоративни клиенти на фирмата са както частни, така и държавни и общински предприятия и администрации: Монтюпе, Делта Текстил България, Найден Киров, Подем Кран, НЕК, Витте Аутомотив, Ал Филтър, Софийска вода, Оргахим, Атлас Копко, Булмаркет, Пристанище Русе, Областна администрация – Русе, АППД, IBG Motors, ТРУД АД, Екстрийм ЕООД, М&БМ и други.

Във връзка с възможностите, които предлагат фондовете, финансирани от ЕС и др. грантови програми, Учебен Център Рагина предлага следните дейности:

 • консултации за възможностите за финансиране на проекти финансирани от структурните фондове на ЕС и други грантови схеми (подготовка на документи за кандидатстване, изработка на проектни предложения и др.)
 • управление на проекти финансирани от ЕС и други грантови схеми;
 • консултации при подготовка на документация по ЗОП от страна на възложители и изпълнители;
 • партньорство при реализиране на проекти, както и дейности на външен изпълнител.

От ключово значение за успешното изпълнение на даден проект и използване на експерти с опит и водещи консултанти и юристи в тази сфера. Участие на Учебен център Рагина в проекти (като бенефициент, партньор или подизпълнител).