За нас

Градска библиотека – Севлиево съчетава в своята дейност образователни, информационни и културни функции. В нея се предоставя свободен и равен достъп до знания и информация на широк кръг потребители. Тя е място за продължаващо обучение, самоусъвършенстване и развлечение – място за всички поколения.


От 1987 година Градска библиотека разполага с отлична материална база. Върху площ от 2000 кв.м., на два етажа са разположени 4 отдела – заемна възрастни, детски отдел,  читалня и информационен център. Те предлагат на читателите уютна и стимулираща среда за работа, контакти и отмора. Библиотечните фондове включват както художествена литература за всички възрасти, така и специализирани и справочни издания от различни области на знанието. В читалнята се получават 12 периодични издания, има сбирка с учебници на английски език. Започна изграждането на електронна база данни. Малките читатели на библиотеката могат да посещават освен детския отдел  и  клуба „Чета, знам, мога”, където рисуват и играят забавни игри.
В библиотеката функционира информационен център, оборудван с техника по програма „Глобални библиотеки”. Посетителите ползват свободно компютри и интернет. Така се улеснява и разширява достъпа до информация, знание и комуникация за гражданите.

Градската библиотека е отворена всеки делничен ден от 9,00 ч. до 18,00 ч. без прекъсване.
Телефон: 0675 / 3 27 22
e-mail: biblioteka_sevlievo@abv.bg

уеб адрес онлайн каталог: http://87.126.201.61/absw/abs.htm

 

Галерия