За нас

През 1893г. се извършва първа училищна дейност в с. Кърналово. Днес училището ни е просторно, чисто и приветливо.

В класните стаи работят учители, достойни за своята професия. С възрожденски плам те дават знания и житейска мъдрост на своите ученици. Изучили са деца, които днес са достойно реализирани в обществото.

Учителите работят за осъществяване на голямата цел – да дадат знания и умения, да възпитават у тях чисти добродетели, да ги подготвят за предизвикателствата на 21-ви век. Да формират високообразовани личности с европейско съзнание и поведение, и преди всичко с национални, и общочовешки ценности.

За учителите от ОУ Братя Миладинови Кърналово е достатъчно да чуят Благодаря, учителю! за да продължат напред.
Кърналово е село в Югозападна България.То е разположено на 8 километра северно от общинския център Петрич в югоизточното подножие на планината Огражден в Петричката котловина. Край селото тече река Струмешница , а недалеч от селото се намира местността Рупите.

Братя Миладинови са изтъкнати български възрожденци, просветители и фолклористи. Родени са в град Струга. Достойни българи, които са пробудили народа от вековния робски сън. Достойни българи, които са показали на света, че нашият народ има право на живот и гордост. И на свобода.

През 1861 година излиза епохалният труд на Миладинови Български народни песни. В него те събират, подреждат и систематизират образци на българския песенен фолклор.

200 години след рождението на Димитър и 180 години след рождението на Константин, техните имена са включени в списъка на народните будители.

На своите ученици ОУ Братя Миладинови Кърналово предлага следните възможности:

  • Отлично качество на учебния процес;
  • Обучение от висококвалифицирани преподаватели;
  • Спортна подготовка на високо ниво;
  • Модерно обзаведени класни стаи;
  • Целодневно обучение;
  • Лекарско обслужване;
  • Компютърен кабинет.

Галерия